OREŠKOVIĆ O IZBORU BAČIĆA: HDZ pokazuje da je Hrvatsku pretvorio u jednopartijski sustav

Saborska zastupnica Dalija Orešković oštro je i vrlo jasno oslikala ozračje u kojem se raspravljalo o o čovjeku koji bi trebao voditi obnovu – Branku Bačiću.

Premijer Andrej Plenković uglavnom nije odgovarao na pitanja zastupnika, već je često i u prekoračenom vremenu iznosio svoje stavove o zastupnicima, vrijeđajući ih, a bilo je i mnogo kritika i na vođenje odbora od strane predsjednika Predraga Štromara.

Oporbeni zastupnici ocijenili su cijelu raspravu kao primitivno nasilje.

Orešković o svemu kaže:

Branko Bačić će biti izglasan jer HDZ ima svoju većinu. No ne samo da bi njemu i premijeru koji ga predlaže trebali dati crveni karton, već je i ovakav Hrvatski sabor i način na koji radi trebao biti povod građanima za pobunu i protest. Uzeti zviždaljku i glasno zatražiti kraj.

Zajednička sjednica dva saborska odbora na kojima se raspravlja o budućem ministru Branku Bačiću, prikaz je stanja nacije u kojem HDZ demonstrira da je Hrvatsku pretvorio u jednopartijski sustav u kojem je politička stranka pravomoćno osuđena za korupciju otela sve institucije, pa tako i Hrvatski sabor koji više nije predstavničko tijelo svih građana, već HDZ-ova glasačka masa.

Sjednica se vodi uz kršenje Poslovnika, preko čega se prelazi kao da je to nebitno. Nebitna su i pitanja ili komentari koje bi bilo koji oporbeni zastupnik imao za reći. Bitne su samo propagandne poruke onih ljudi koji su odavno trebali biti predmet preispitivanja od strane tijela kaznenog postupka.

Kakva god oporba bila, ovakva vlast je otrov zbog kojeg Hrvatska, ona neumrežena u HDZ-ovu podijelu plijena, nema ni sadašnjost ni budućnost.