BURA NA ODBORU: Imate više potpredsjednika nego SSSR – poručila premijeru Vidović Krišto

“Branko Bačić je dugogodišnji saborski zastupnik, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik saborskog Kluba HDZ-a, a već je u svojoj karijeri bio ministar graditeljstva…. Posebno važno mi je da ima moje povjerenje, čujemo se na dnevnoj bazi i zajednički smo proteklih dana razmišljali kako da oko obnove sve bude učinkovitije”, istaknuo je premijer Andrej Plenković, predstavljajući Bačića kao novog ministra.

Nakon njegova istupa zastupnica Sanja Radolović se požalila da ima deja vu i da zastupnici ne žele patiti od sinkope.

Premijera je podsjetila na neke njegove prijašnje izjave te ga je pitala koliko je i gdje obnovljenih objekata, a on je odvratio: ”Postoji potres, različite vrste oštećenja, različiti objekti zahtjevali su različitu obnovu. Na svakoj Vladi se može čuti gdje je i koliko čega obnovljeno. Izgradnja višestambenih zgrada ide jako dobro. Ono što ide sporo su zamjenske kuće i konstrukcijska obnova”.

”Izborom Bačića poručujete da se lopovluk isplati”, kazala je Vidović Krišto podsjetivši na crne torbe novca za HDZ koje se Bačiću često predbacuju. Plenković je sve nazvao objedama i kazao da se veseli sutrašnjem aktualcu u Saboru i opet oporbi zamjerio jer nije glasala za obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

”Imate više potpredsjednika nego SSSR”, kazala je Vidović Krišto Plenkoviću.

Grmoja je pitao Plenkovića zašto je promijenio mišljenje, a Plenković je opet govorio o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj i svima koji su bili protiv te doda: ”Zovemo vas karijesovi mališani”.

”Ljudi se zbog vas smrzavaju u kontejnerima, može vas biti sram”, poručio je Grmoja.