PREGAŽENE NA ISTOJ ZEBRI: U Virovitici u 15 minuta stradale dvije maloljetnice – jedna se bori za život

Dvije maloljetnice, 15-godišnjakinja i 16-godišnjakinja, nastradale su na istom pješačkom prijelazu u razmaku od samo 15-ak minuta ispred Tehničke škole u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici.

Nesreće su se dogodile u četvrtak oko 13 sati, a petnaestogodišnjakinja je s teškim i za život opasnim ozljedama prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, dok je 16-godišnjakinja, srećom, ozlijeđena lakše.

U obje prometne nesreće nastradale su pješakinje prelazile cestu na pješačkom prijelazu krećući se u smjeru Tehničke škole kada su na njih naletjela osobna vozila koja su se kretala iz smjera centra Virovitice.

– Kako odmah nakon naleta lakše ozlijeđena pješakinja nije osjećala posljedice naleta vozila, vozačica i pješakinja događaj nisu prijavljivale policiji te se za vozačicom iz te prometne nesreće još traga, dok je teško ozlijeđena pješakinja nakon prometne nesreće prevezena u Opću bolnicu Virovitica, a potom i u bolnicu u Osijek – doznaje Glas Slavonije iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

U povodu tih prometnih nesreća iz policije podsjećaju sve vozače da su se pješačkim prijelazima dužni približavati oprezno i brzinom koja ne ugrožava pješake, da mogu zaustaviti svoje vozilo i propustiti pješake koji su stupili na pješački prijelaz, a ako su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kada tek stupaju na pješački prijelaz.

Komentiraj