PREDSJEDNIK PORUČIO: “Ako nekome idem na živce – aleluja! To mi je posao. Trebaju me mrziti”

U Dubrovniku se obilježava 30. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske. Tamo su ministar obrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kao i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Organizacijski odbor proslave 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske i deblokade Dubrovnika ranije je potvrdio kako predsjednik i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović nije pozvan. Ali, predsjednik je došao.

“Ovo je bila velika operacija, u rangu Oluje i Bljeska. U nekim stvarima čak i veća jer se dogodilo tri godine ranije, u uvjetima Hrvatske bez oružje, poginulo je skoro 300 naših vojnika. Događaj je trebao biti kroz centralnu državnu proslavu u organizaciji države, a ne županije. No nažalost to je dopalo u ruke lokalne ekipe. Premijer ima važnijeg posla – otvara bolnice iz Istre koje rade već godinu dana i financirane su iz moje vlade”, komentirao je Milanović, javlja Dnevnik.hr.

Uz Milanovića je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, kao i i umirovljeni general bojnik Luka Džanko.

Kaže da je imao nesuglasice s Frankovićem, ali da je on “normalan čovjek”. “Postoje ljudi koji su sitna politička biomasa i koji me ne bojkotiraju. Bojkotira te netko tko ne dođe tamo gdje si ti. Ovo je privatna prćija nekolicine ljudi. Odao sam počast žrtvama. Županija je stranka – mama, tata, baba, strina. Prćija je turska riječ. Jasno je o čemu se radi – privatluk”, smatra Milanović.

“Ako nekome idem na živce – aleluja! To mi je posao. Trebaju me mrziti”, rekao je Milanović.

Kaže da je moguće da građanima idu na živce prepucavanja. “Moje je da ukazujem na devijacije. Imate župana u Gospiću, stanoviti Ernest, koji je bio moj kandidat i pulen od Vesne Pusić. Nazivao je HDZ bandom, sad je župan HDZ-a. Je li to normalan čovjek? To je žabac mali”, rekao je predsjednik o Ernestu Petryju.

“Imam 56 godina, imam pravo biti ugojeni prasac. Neka pogleda svog šefa. Može li napraviti tri skleka, dva zgiba?”, dodao je predsjednik. “Što trebam napraviti? Pristati na bezobrazluk? Potpisao je 15 odlikovanja, sve to je frajer uništio. Ne znam što je htio dokazati. Sve si upropastio. Ne meni, sebi”, rekao je Milanović o “ekipi iz Gospića”.