NEMA GA DVIJE GODINE: Dinamo se zauvijek sjeća velikog Slavena Zambate

Fotografija s pokalom i decentnim smiješkom… Takvog ćemo ga uvijek pamtiti: pokal kao simbol sportskoga uspjeha i prepoznatljivi gard uglađenoga gospodina.

Tako su na službenoj Facebook stranici napisali u povodu dvije godine otkako je preminuo sjajni Slaven Zambata.

“Ove subote, 29. listopada, proći će točno dvije godine otkako nas je zauvijek napustio naš nezaboravni Slaven Zambata, jedan od ponajboljih nogometaša u raskošnoj Dinamovoj povijesti, ali ponajprije naš – prijatelj.

Tim je povodom Dinamova delegacija u petak, uoči puta na prvenstvenu utakmicu predviđenu za subotu u Osijeku, posjetila posljednje počivalište našega Slavena u Aleji velikana na Mirogoju položivši cvijeće i zapalivši svijeće.

Dinamovo je izaslanstvo pritom otkrilo i novi nadgrobni spomenik našem nogometnom velikanu na kojem se nalazi i njegova prepoznatljiva fotografija s pokalom Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, natjecanja koje je kasnije preraslo u Kup Uefa, današnju Europa ligu.

Klupsku su delegaciju predvodili predsjednik Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras i članica uprave Amra Peternel. U pratnji su, između ostalih, ovom prilikom bili i njegovi suigrači iz slavnih dana: Rudolf Belin, Fahrija Dautbegović i Želimir Stinčić”.

Foto: GNK Dinamo/Facebook