PREDSJEDNIK O LUBENICAMA PRED VLADOM: To je komunalni prekršaj, a Ćirilometodsku treba zatvoriti

“Rukovali smo se već pet puta i u tome nema nikakvih problema. Peri ruke stalno, profitirat će proizvođači antiseptika”, rekao je predsjednik RH Zoran Milanović o (ne) rukovanju s premijerm Andrejom Plenkovićem.

“Djecu treba učiti da peru ruke. Djeca nisu ugrožena, djecu ne možemo postrojiti kao vojnike, oni će ulaziti jedno drugome u prostor, to je naprosto neizbježno. Čuvajmo starije ljude, bolesne ljude. I ništa se tu nije promijenilo. Ne sluđivati ljude”, ponovio je predsjednik.

Komentirao je i performans Ivan Vilibora Sinčića danas pred zgradom Vlade, kada je zajedno sa članovima Živog zida istresao iz kombija lubenice.

“To je komunalni prekršaj”, bio je kratak predsjednik, a komentirao je i najavu premijera da se osigura područje Markov trg nakon današnjeg performansa.

“Premijerski ured ima jaku antiterorističku zaštitu, to je napravljeno u mom mandatu. Ali se može doći preko Ćirilometodske gdje svako vozilo 24 sata dnevno može doći pred Ured premijera, istovariti ugljen, stajsko gnojivo i bombu. To neka zatvori. To nije propust, ali to mogu zatvoriti. Dok god je Ćirilometodska otvorena za promet i dok god tamo nema službenih osoba, svako vozilo, umjesto da skrene desno se može zabiti u onu kućicu u kojoj nema vojnika, niti gardista. Morate zatvoriti dio trga fizičkim zaprekama. Ali za to mu ne treba Božinović”, kaže predsjednik, kako piše N1.

Komentiraj