LUBENICE I SIGURNOST PRED VLADOM: Ministre Božinoviću, moglo je biti i nešto drugo osim lubenica – rekao je Plenković

“Najprije da zahvalim novopečenim europskim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, ja vas molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica”, upozorio je premijer Andrej Plenković na performans s lubenicama Živog zida i europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića.

Potom je na početku sjednice Vlade premijer dodao: “Što se tiče demokracije da, što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje, jer ovoga baš i nema drugdje”.

O lubenicama, koje su ga očito dobro pogodile, govorio je i na kraju sjednice, pojašnjavajući “da ne bi javnost mislila da smo se mi nešto nasekirali zbog ovih novopečenih eksperata iz poljoprivrede… važno je da imamo na umu i sigurnost novinara. Dakle, ispred Vlade su i novinari, građani i prolaznici i nije normalno da se netko zalijeće kombijem neprimjerenom brzinom u suprotnom smjeru pred zgradu Vlade. Dosta putujem i moram priznati da gdje god sam bio nisam nešto takvo još vidio”, rekao je.

U svakom slučaju trebamo voditi računa o sigurnosti ljudi koji prate rad Vlade, ponovio je premijer.

“Nadam se da nisu imali neke neugodnosti. A što se tiče poljoprivrede i lubenica – mi smo uvijek otvoreni za dijalog i rješavanje pitanja poljoprivrede, pa makar i u Europskom parlamentu. Imamo nešto iskustva”, rekao je Plenković.

Komentiraj