ANDREJ PLENKOVIĆ: Nemojte se rukovati – ja sam se rukovao s predsjednikom, jer mi je dosadilo odbijati

Premijer Andrej Plenković se na sjednici Vlade dotakao početka nove školske godine, nikad izazovnije zbog koronavirusa. Zadovoljan je što je većina škola izabrala model A, odnosno da učenici dolaze u školu.

Izvor: Media servis

“Vodimo računa o odgovornosti, one tri točke: higijena, distanca, dezinfekcija. Nemojte se rukovati, ja sam se neki dan rukovao jer mi je već dosadilo odbijati rukovanje predsjedniku Republike, ali nemojte se rukovati, slušajte ministra Beroša i naše epidemiologe.”

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen je 61 novi slučaj zaraze koronavirusom. Na stanje u toj županiji, koja danima prednjači po broju novozaraženih, osvrnuo se ministar zdravstva Vili Beroš:

“Zbog aktualne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji u KBC-u Split osigurani su dodatni kapaciteti za prijem pacijenata pozitivnih na covid-19. Istovremeno, osigurana je dodatna skrb za sve ostale pacijente.”

Virus je ušao i u Klaićevu bolnicu:

“Zbog razvijenih simptoma Covida-19 jednog od djelatnika u Klinici za dječje bolesti Zagreb djelomično je reduciran rad u operacijskom bloku, te se trenutno obavljaju samo hitni operacijski zahvati. Početak rada u punom opsegu očekuje se u ponedjeljak, 14. rujna, a ostale aktivnosti odvijaju se redovito.”

Beroš je rekao da je pridržavanje propisanih mjera ključ za održavanje dobre epidemiološke slike u školama:”S tim u vezi, želim dodatno naglasiti važnost nošenja maski u školama, a sukladno preporukama, stoga molim roditelje i skrbnike da s posebnom pažnjom vode brigu o pravilnom nošenju i održavanju higijene zaštitnih maski svojih školaraca.”

Komentiraj