PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Plenković je poltron – i nikad nismo imali korumpiraniju Vladu

Predsjednik Zoran Milanović dao je intervju RTL televiziji i dotaknuo se mnogih aktualnih događaja, a komentirao je i činjenicu da je zbog svojih izjava o Ukrajini završio ekstremističkoj stranici “Mirotvorac”.

“Završila je i hrvatska Vlada na toj stranici jer ima prebliske odnose s Rusijom navodno”, kazao je predsjednik Milanović za RTL i dodao: “Doći će oni na moj popis. Rekli ste ekstremistička… Očekujem od ukrajinske vlade da se s takvim tipovima obračuna, da ih dovede u red”.

Osvrnuo se i na svoje izjave o Ukrajini, navodeći da nije pretjerao. “Ja nisam ukrajinski neprijatelj niti ruski prijatelj. U reportima EU piše da je Ukrajina korumpirana. Hvala Bogu pa postoje oni pa mi nismo najgori, mi smo drugi najgori.”

Vlada se ograđuje od njegovih izjava, a ministar Gordan Grlić Radman se ispričava zbog predsjednikovih izjava. “Nisam slizan s Rusima, nikad nisam popio kavu s ruskim ambasadorima.”

“Ukrajina slavi heroje iz Drugog svjetskog rata koji su masovni ubojice Poljaka i Židova, dižu im se spomenici”, navodi predsjednik.

Milanović ističe da se ne treba ispričati Ukrajini kao što je to učinio premijer Andrej Plenković. “Mislim da je predsjednik Vlade običan poltron.”

Plenković štiti i stavlja u hlad i zaštitu ljude koji su korumpirani

“Ja i Plenković nemamo komunikaciju, nismo pričali o ovome. On je u svom svijetu, pokušava obraniti korumpirane ministre i šefa kabineta”, dodao je.

“Ne bojim se ni ukrajinskih huligana ni bilo čega što bi se moglo dogoditi Hrvatskoj – Hrvatska je sigurna”, poručio je Milanović.

“Nakon mog posla, moje dužnosti predsjednika Republike, za mene više nema pozicije. Plešem svoj zadnji ples. U mojoj karijeri više nema dalje, neću više nikada raditi nešto ovako i dok to radim, želim učiniti sve u interesu svog naroda i države”, istaknuo je predsjednik.

Milanović se ponovno osvrnuo na Plenkovića, ali i na slučaj šefa premijerovog ureda, Zvonimira Frku-Petešića.

“Plenković štiti i stavlja u hlad i zaštitu ljude koji su korumpirani. Netko tko svjesno lažno prijavi prebivalište uživa zaštitu premijera, mislim na Frku Petešića. Čovjek je prevario, on nema veze s Dugim otokom, osim što mu je tamo baba. To je kazneno djelo, to je zabranjeno ponašanje”, naglasio je predsjednik.

“Nikad nismo imali korumpiraniju vladu”

“DORH ne postoji nakon onog skandala sa Žalac. Nikad nismo imali korumpiraniju vladu”, dodao je Milanović.

Na upit je li lider oporbe u Hrvatskoj, odgovara da on to nije.

“Ja nisam lider oporbe. Loše se osjećam u ovoj poziciji. Ovo sve što govorim ne bi trebao biti moj posao, ja bih radije imao normalnije odnose pa i s ovim ljudima. Ali ovde se prije svega radi o nekim sporovima koji se tiču mojih izravnih nadležnosti, to je vojska. Ja sam ih nakon dva mjeseca uspio natjerati da uzmu američki poklon, to je dar”, rekao je Milanović za RTL.

“Šef opozicije? Ne. To ne smatram ni komplimentom ni čašću. A sve je krenulo izjavom da me čeka tvrda kohabitacija”, zaključio je.