POLICIJA ISTRAŽUJE: U KBC Split preminula dva dana stara djevojčica rođena kod kuće

Iz splitske su policije službeno izvijestili kako je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu da je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija, te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.

Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju, kažu u policiji.

Djevojčicu je 29-godišnja majka porodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. studenog uz pomoć jedne žene iz mjesta.

Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. prosinca u ranim jutarnjim satima kada je netko iz obitelji pozvao hitnu pomoć gdje je odmah po dolasku djelatnika djetetu pružena reanimacija, piše Slobodna Dalmacija.

Zašto se beba morala poroditi kod kuće, je li to bila odluka njezinih roditelja ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog poroda kada se i ne može planirati odlazak u bolnici, treba se tek utvrditi.

O svemu su se oglasili i iz bolnice. Kažu da je 1. prosinca 2022. u 6:20 sati u ambulanti Hitnog dječjeg prijema KBC-a Split zaprimljeno novorođenče bez znakova života.

Tim Hitne medicinske pomoći provodilo mu je postupke oživljavanja, a nastavljeno je i kardiopulmonalno oživljavanje po pravilima struke.

“Unatoč svim primijenjenim mjerama liječenja nije došlo do oporavka srčane akcije”, zaključuju.

Nakon obdukcije iz policije kažeu:

“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.

U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje”.