DALIĆ UOČI JAPANA: Pobijedili su dva svjetska prvaka, respekt, bit će to velika borba

Uoči utakmice osmine finala na SP-u u Katru Japanci najavljuju da će u susret protiv Hrvatske ući kao Samuraji, a sve je komentirao naš izbornik Zlatko Dalić.

– Mi našeg protivnika zaista respektiramo, pobjednika koji je pobijedio dva svjetska prvaka, Španjolsku i Njemačku. Gubio utakmice pa pokazao karakter i kvalitetu. Mi nikoga ne smijemo podcijeniti. Znamo da će ići kao samuraji, nećemo se ni mi ništa lošije postaviti. Znamo protiv kakvog protivnika igramo i mentalitetom. Moramo se postaviti na isti način. Odigrati svoju utakmicu, uz maksimalni respekt za protivnika pa će teren pokazati tko je bolji, istaknuo je na početku konferencije izbornik Zlatko Dalić, javlja HRT.

– Hrvatska je pokazala puno dobrih rezultata. Dobri igrači i sjajna generacija. To je rezultat našeg rada, kvalitete i talenta. Hrvatska je zaista možda svjetski broj 1 po stvaranju vrsnih igrača.

Odgovorio je i na pitanje što je s Bornom Sosom, a koji jučer nije bio na konferenciji za medije zbog premorenosti.

– Imamo zadnji trening pa ćemo vidjeti situaciju. Ako Borna ne bude spreman, nećemo ništa riskirati i kalkulirati. Tražit ćemo zamjenu. Još čekamo. Za sutra nam trebaju igrači u punoj snazi jer će to ta utakmica zahtijevati. Bez obzira na izbor, spremni smo i dat ćemo maksimum u ovom trenutku. Kome god smo dali povjerenje dosad to su opravdali, dodaje.

Mihael Mikić, koji je dugo igrao u Japanu dao je svoju analizu, a Dalić je o tome rekao: – Nismo se čuli s Mikićem, vidio sam njegovu analizu. Sve je sjajno rekao. Bio je dugo tamo. Vjerujem da ćemo ga iskoristiti, ali mi smo sve to skautirali. Nema tu puno nepoznanica. Nadam se da ćemo riješiti situaciju prije produžetaka, prije penala, Ako do toga dođe i na to smo spremni. Probat ćemo riješiti tijekom igre iako znamo da nas čeka težak posao. Bit će borba do kraja. Kad Hrvatska igra i čini dobre rezultate, naš cijeli narod je sretan i želim da to traje još dulje, rekao je Dalić.

A o tome hoćemo li preživjeti penale ako do njih dođe, kaže:

– Nadam se da ćemo preživjeti i prije nego dođe ta situacija. Imat ćemo upornog protivnika koji neće odustati. Mi smo na prošlom SP-u bili uporni i nismo odustajali. Tako da je to dvoboj dviju sličnih ekipa. Zato mislim da se i po tom pitanju možemo nositi ravnopravno. Ako dođe do toga, spremni smo.