FOTO: PAVLE PAVLOVIĆ – Kako mediji žele “oženiti” nizozemskog premijera Marka Ruttea

Nizozemski premijer Mrk Rutte osebujan je političar koji je pokazao kako se na posao može dolaziti pješice ili na biciklu čak i kada je riječ o susretima s važnim kolegama iz drugih zemalja.

Kolega Pavle Pavlović, poznati novinar, Sarajlija koji danas živi u Nizozemskoj, oslikao nam je najnovije – kako je to kada mediji žene neženju Marka Ruttea.

Uvijek sam bio širok čovjek, savremenih pogleda i protiv dominacije muškog roda, ali znate kakav je svijet.

Evo recimo, u Nizozemskoj u posljednje vrijeme mediji pokušavaju da doznaju ko je partnerica premijera Marka Ruttea, vječnog neženje.

Kao ima neka tajna veza i zato je malo, malo u Briselu ili nekim evropskim destinacijama. I kada ima i kada nema važnog posla.

U toj potrazi za istinom ili senzacijom mediji niske zemlje objavljuju razne fotke, a ova mi je baš zapala za oko. Kao to je ta tajanstvena partnerica holandskog šefa vlade.

Premijer Mark Rutte i njegov zamjenik Hugo de Jonge ovako su znali dolaziti na posao, sastanke… (Foto: Instagram)

Mene je odmah podsjetila na jednu našu, ne smijem spomenuti ime, što po muškim ocjenama često nije kod kuće.

Vrti se po raznim manifestacijama, privlačeći novom linijom i super podmlađivanjem. A, čovjek joj je sam doma.

Ali, kad malo bolje pogledam senzacionalnu fotku ta misteriozna dama može biti i holandska kraljica Maxima, koja u ovoj obleki i pozi nevjerovatno liči na tu našu, kojoj ne smijem spomenuti ime.

Ili, poručio bih kao muškarac njenom muškarcu, mislim od ove naše, ne brini! O premijeru Rutteu kruže razne priče, kao i ta da navodno još stanuje kod mame.

Pusti novinare neka golicaju radoznalost čitalaca i gledalaca. Svaki muškarac treba biti ponosan kada se žurnalisti igraju pogađanja i u tome ponekada naznače i njegovu izabranicu.

To znači da je lijepa i da vrijedi.

Posebno ako je iz našeg Regiona.