POČELO KADROVIRANJE IZ VLADE: Sunčana Glavak je glasnogovornica – Neven Zelić predstojnik

sunčana glavak

Na dijelu koji je bio zatvoren za javnost, na svojoj prvoj sjednici, Vlada Republike Hrvatske raspravljala je o kadrovskim pitanjima, pa je došlo do niza razrješenja i imenovanja.

Tako je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske imenovan Neven Zelić, s danom 1. veljače 2016. godine. Glasnogovornica je Sunčana Glavak. Kako piše N1, Tomislav Karamarko određuje se članom Vlade zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija.

Tako prestaje važiti prethodna Odluka od 5. siječnja 2012. godine te se Ranko Ostojić razrješuje navedene dužnosti. Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenka Bulj, na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, razriješena je dužnosti. Na osobni zahtjev razriješen je Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac.

Na osobni je zahtjev razriješen i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave. Na osobni zahtjev razriješen je i Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović.

Razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović, zatim pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje.

Marko Rudnički, dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb razriješen je, a vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan je Željko Krznarić. Razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić, a Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane su vršiteljicama dužnosti člana. Razriješen je na osobni zahtjev i sanacijski upravitelj Hrvoje Vrčić, te je Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb. (p. m.)