PLENKOVIĆ TVRDI: Hrvatska nema nikakvog problema s opskrbom plinom i grijanjem

Premijer Andrej Plenković u Splitu je podržao HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zorana Đogaša. Te rekao da smo po pitanju opskrbe plinom mirni i smireni.

Izvor: Media servis

Andrej Plenković u ulozi šefa HDZ-a bio je na predstavljanju Zorana Đogaša kao HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika. Ponovio je da očekuje da splitski birači kazne kratkotrajnu vlast zbog novih izbora..
“Smatram da oni koji su nepotrebno organizirali izbore i odveli Splićanke i Splićane na izbore nakon što poslije godinu dana nemaju nikakvih postignuća trebaju za to odgovarati.”

O prednosti Puljka u anketama Plenković kaže…

“Kad netko nastupi 10 minuta, nije se bavio politikom i ima 23 posto onda je njegov potencijal za rast ogroman i da će ga oni koji ne znaju upoznati kroz dva mjeseca i da će pobjediti na ovim izborima.”

Premijer je komentirao odlazak na proslavu godišnjice 4. gardijske brigade na Klis, gdje će biti i predsjednik Zoran Milanović, a osvrnuo se na izostanak HDZ-ovih predstavnika na obilježavanju tijekom dana…

“Što se nas tiče mi smo najavili da ćemo doći na Klis. Bit ćemo gore. Gore idemo radi pripadnika 4. gardijske brigade i njezina 31. rođendana. Ne znam. Uopće nisam upućen u to. Vjerojatno će sad svi biti gore.”

Plenković odbacuje tezu da on bojkotira događanja s predsednikom… “Imamo rusku agresiju na Ukrajinu , a ja sam mu službeno uputio dopis o sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost i ako ima razloga da se sastaje onda je to ovaj. On već 60 i nešto dana bojkotira, onda je on taj koji bojkotira.”

Osvrnuo se premijer na opskrbu plinom u svjetlu ruskog zatvranja opskrbe Poljskoj i Bugarskoj.

” U ovom trenutku Hrvatska nema nikakvog problema s opskrbom plinom i grijanjem i cijeli proces postupnog napuštanja ruskih energenata mora ići u fazama, jer nije u svim članicama stanje isto. Zato je važno da smo na vrijeme osigurali alternativni pravac i zato smo mi ovako mirni i smireni.”