I TO JE HRVATSKA: Milanović i Plenković zajedno na Klisu – nisu se rukovali, a ni pogledali

I predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković stigli su u četvrtak poslijepodne na svečanu akademiju povodom obilježavanja 31. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade na tvrđavi Klis.

Svatko je došao sa svojom pratnjom, sjedili su jedan do drugog, nisu se rukovali i teško da su se uopće i pogledali.

Nakon žestokih sukoba koji traju tjednima, našli su se na istom mjestu, iako nije tako izgledalo.

Naime, podsjetimo, predsjednik Milanović trebao je danas sudjelovati na središnjoj komemorativnoj svečanosti u povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa u Jasenovcu.

Ali, došlo je do promjene plana, pa sudjeluje na Svečanoj akademiji u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na Tvrđavi Klis.

“Mi smo rekli da ćemo doći na Klis, bit ćemo gore, idemo gore radi pripadnika 4. gardijske brigade i njenog 31. rođendana”, rekao je Plenković za N1.

“On je taj koji bojkotira. Imamo rusku agresiju na Ukrajinu, ja sam mu uputio dopis za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ako ikad ima neki izvanredni razlog da se ono sastane, onda je to ovaj. On više od 60 bojkotira i ignorira zahtjev. On je taj koji bojkotira”, dodao je.

Na pitanje što misli zašto je Milanović iznenada promijenio plan, rekao je: “Nemam pojma, što to mene briga. To nije predmet mog interesa”.