PERO ĆORIĆ: Više su slični Musa Kesedžija i televizor u boji, nego Andrej Plenković i HDZ – njega su htjeli i tući

pero ćorić

Pero Ćorić iz HSP AS-a gostovao je na N1 televiziji i otkrio neke zanimljivosti vezane uz njegove predovore s HDZ-om, ali i o čelnom čovjeku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

O tome kako je imao ponudu za ulazak u Sabor, koju nije prihvatio, kaže: “Ponuda je bila vrlo bezobrazna. To su europski silnici, Andrej Plenković i Ivo Stier. Ja sam došao iz gradova koji umiru, Iloka i Vukovara, a oni su došli s briselskih tepiha i sad su na godišnjem odmoru. Ako ne ostvare svoje planove, oni će se vratiti tamo, a ja ću se vratiti među ljude koji se bore za golu egzistenciju. Ja sam devedesetih bio utemeljitelj HDZ-a s Franjom Tuđmanom. Više sličnosti imaju Musa Kesedžija i televizor u boji, nego Andrej Plenković i HDZ.

O tome što su pregovarali za N1 je rekao:  “Ja sam s njim govorio 9 na 9, a on je zagovarao europske vrijednosti. Ja sam bio prvi govornik na Saboru HDZ-a, tamo sam govorio i devedesete, ali i 2016. i njih tamo nisam sretao. Andrej Plenković je doživio zvižduke, na hodnicima su ga htjeli tući. Lijevo liberalni mediji su nametnuli način na koji će ići na izbore i čestitam im što su izabrali predsjednika i vodstvo HDZ-a.”

Objasnio je i tko je htio tući Plenkovića:  “Napadali su ga, htjeli su ga tući članovi HDZ-a, htjeli su ga tući, a sad im je predsjednik stranke.”

Na pitanje je li moguća suradnja s HDZ-om imao je spreman odgovor: “To što govorim o lošim postupcima HDZ-a, ne znači da ćemo ikad biti s SDP-om. Mi ćemo biti s HDZ-om, ali neću dati potporu Andreju Plenkoviću za premijera.”