MILAN BANDIĆ: Sačuvajte račune za kupovinu udžbenika – iz Poreča već stigao jedan

Jelena Pavičić Vukičević, Milan Bandić

Stari mudraci davno su rekli “Dajte mi znanje, dat ću vam imanje”. Hrvatska U Europskoj uniji može konkurirati samo s obrazovanim ljudima i zato moramo uložiti u te ljude”, rekao je na današnjoj pressici među ostalim Milan Bandić, čelni čovjek koalicije Za premijera.

“U Zagrebu to radimo devet godina. Dva smo efekta postigli – ulaganje u obrazovanje i pozitivan prirodni prirast u Zagrebu. Sramota je da niti jedna Vlada to dosad nije napravila u Hrvatskoj. Zato javno pozivam građane da sačuvaju račune za kupovinu udžbenika, a buduća Vlada, u kojoj će Koalicija rada i solidarnosti, imati imati glavni ton, na prvoj će sjednici donijeti odluku o povratu tog novca, poručio je Milan Bandić.

Jedna majka iz Poreča u Stranku rada i solidarnosti već je poslala račun za pet udžbenika.

Potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i prva kandidatkinja na listi u I. izbornoj jedinici Jelena Pavičić Vukičević govorila je obavezi da obrazovanje bude besplatno, kao što to propisuje Ustav RH.

“Ako roditelji svake godine moraju izdvajati tolika sredstva za udžbenike, onda obrazovanje nije besplatno. Udžbenik je učenicima osnovno sredstvo za rad. Poslati dijete u školu bez udžbenika jednako je kao tražiti od kirurga da operira bez skalpela, kao od pekara tražiti da ispeče kruh, a ne date mu brašno“, izjavila je Jelena Pavičić Vukičević.