ZORAN MILANOVIĆ: HDZ se totalno slaže s beogradskom čaršijom

zoran milanović

U sklopu predizborne kampanje Narodne koalicije, šef SDP-a Zoran Milanović i bivši predsjednik države Stjepan Mesić u Zagrebu su se našli na kavi. Milanović je među ostalim komentirao i izjavu Aleksandra Vučića, koji je rekao da je najveća uvreda da su “šaka jada”.

“Kad nekom kažete da je šaka jada, to kažete zato što glumi šaku, To nećete reći nekome tko nema mentalitet silnika ili pokušaja silnika. Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova čaršija i klika upućuju nama. Jedno je čaršija. Imam samo jednu poruku: Gospodine, ukinite taj zakon i onda smo šlus i možemo razgovarati. Ukinite te priče”, rekao je i napomenuo da su uvrede ono što je Vučić govorio u Glini devedesetih.

“Postoji jedna beogradska čaršija koja bi htjela biti na pet strana svijeta, i zbog toga srbijanski narod pati. Emisari i huškači iz Beograda neka idu dalje”, kazao je Milanović.

U hrvatskom društvu problem su dvostruki standardi, kaže, i priče koje zabavljaju javnost. “Jedni kriteriji vrijede kad si u SDP-u ili Narodnoj koaliciji, onda su strogi, a kad si u HDZ-u ili u Domoljubnoj, onda su blaži. Mi smo državu vodili pod strogim kriterijima, a HDZ-ovi su kriteriji balkanski”, kazao je Milanović.

“HDZ se totalno slaže s beogradskom čaršijom”, kazao je Milanović. Čaršiju, objasnio je, rabi kao izraz koji je i Stjepan Radić stalno rabio. “Ništa protiv Srba, ali sve protiv čaršije”, rekao je.