PERKOVIĆ O PLANOVIMA: Ove sezone želi napasti i svoj osobni rekord!

Hrvatska atletičarka Sandra Perković odradila je posljednji trening u Zagrebu prije odlaska na nadolazeća natjecanja.

Izvor: Media servis

Hrvatska rekorderka u bacanju diska, Sandra Perković, prvi je puta u Zagrebu odradila cijele pripreme koje će joj pomoći da izdrži napornu sezonu.

“Ovo je prvi puta u karijeri da sam cijele pripreme odradila u Zagrebu. Mislim da sam nakon više od deset godina putovanja i daljine od kuće trebala Zagreb i obiteljski mir. Nije bilo lako jer je zima bila jako hladna”, rekla je Sandra Perković.

Već ovog vikenda Sandra nastupa na natjecanju Dijamantne lige u Birminghamu.

“Malo mi je tijelo umorno, ali je zdravo i treba ga malo osvježiti. Mislim da će mi ovo natjecanje dobro doći da se vratim u ritam treninga, odmora i natjecanja. Pokušali smo sada napraviti što veću bazu jer ono što nas čeka kroz sezonu su Svjetsko i Euorpsko prvenstvo te nećemo imati tako dobre prilike za jakim radom”, rekla je Perković.

Izvor: Hrvatski olimpijski odbor

Poslije natjecanja u Birminghamu Sandra putuje na natjecanje Dijamantne lige u američki Eugene, a tamo će se tijekom srpnja održati i Svjetsko prvenstvo.

“Nisam željela propustiti Eugene jer imam priliku bacati na stadionu na kojem ću bacati na Svjetskom prvenstvu, a to je bitno da znaš što te očekuje i gdje dolaziš. Bolje je to saznati dva mjeseca prije nego na dan natjecanja”, rekla je naša rekorderka u bacanju diska. Sandra je sretna da se njena prošlogodišnja ozljeda sanirala.

“Drago mi je da sam tu i da sam uspjela sanirati povredu Ahilove tetive. Povremeno se javlja, ali prošle godine nisam mogla trčati ni skakati i to je oduzimalo važne sitnice koje doprinose tehnici. Ove godine sve to mogu i duga smo trčanja zamijenili biciklima što je bolje zbog očuvanja za budućnost”, rekla je Sandra te je usput prokomentirala blagu povredu vrata koja se pojavila ranije u sezoni.

“Još imam malo poteškoća pri jakom treningu zna se aktivirat, onda imam malo problema kod bacanja, nemam potpuni udarac u ruci, ali držimo to pod kontrolom, ide sve bolje i bolje. Mislim da bi odmor koji sada dolazi trebao malo pridonjeti tom bržem oporavku”, rekla je Perković.

Rapored natjecanja ove je godine zgusnut. Svjetsko i Europsko prvenstvo nisu nikada bili u tako kratkom razmaku, a to je promijenilo planove treninga i natjecanja.

“To je promijenilo prvi dio, zato smo tako jako radili i malo smo umorniji. Imali smo mi Olimpijske igre i Europsko prvenstvo jedno za drugim, a čak je i Europsko bilo prije Igara. Ako prođe Svjetsko kako planiramo, želimo i bacimo daljinu koju želimo, onda bi Europsko trebalo biti odrađeno u tom zanosu”, zaključila je Sandra.

Želja dvostruke olimpijske, dvostruke svjetske i peterostruke europske prvakinje ove sezone je “napasti” svoj osobni rekord koji je ostvarila u švicarskom Bellizoneu u srpnju 2017. godine, a iznosi 71.41 metar.