NENAD PERIŠ: Idem u Beograd po Mateja, ono na utopljeniku su njegove stvari

“Ono što se na utopljeniku nalazi, to su njegove stvari. Ja idem u Beograd po sina”, riječi su Nenada Periša nakon što su iz Beograda stigle vijesti da je u Dunavu pronađeno tijelo mlađeg muškarca.

“Svaki rastanak je težak. Bio on privremen ili dugotrajan. Ovo je sigurno privremeni rastanak i znam da ćemo se ponovno sresti. Kao roditelji čovjek ne mogu pitisnuti svoje emocije. Zasad mi je najvažniji mir i da se sve skupa završi, da Matejevo tijelo dođe na jedno mirno mjesto i da mogu u njegovoj blizini, s njime se ponovno naći. Ono što policija i službe rade ja podržavam. Neka se istina dovede do kraja. Važan mi je mir i da Mateja na očinski način pokopam”, kazao je Periš a Dnevnik Nove TV.

A načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao je konferenciju za medije.

“Tijelo muškarca će biti odvedeno na obdukciju gdje će se sukladno proceduri probati utvrditi uzrok smrti kao i činjenica da će se utvrđivati radi li se o nestalom Mateju”, naveo je.

Sa srpskom policijom će vidjeti koje radnje će se još morati provesti i hoće li to biti moguće.

“Sve ovisi o činjenici iz kojeg genetskog materijala će se raditi DNA – iz krvi, mekog tkiva, kosti.. O tome ovisi vrijeme trajanja analize. Sve okolnosti o pronalasku tijela će se tek utvrđivati.”

U Beogradu će ostati, vjerojatno, do petka, naveo je. “U kontaktu smo s Nenadom Perišem i bit ćemo dok god to bude trebalo. Rezultati obdukcije bi, najvjerojatnije, trebali biti poznati sutra. Obitelj je prva koja treba saznati je li to Matej”, dodao je.

Konačna informacija o nalazu DNK mogla bi se saznati u četvrtak, najkasnije u petak – je li osoba doista nestali Matej te što mu se dogodilo te kobne noći.