DOJAVA U BOMBI: Evakuiran Avenue Mall – dojava je bila lažna

Nakon što je stigla dojava o bombi u trgovačkom centru Avenue Mall u Novom Zagrebu, tamo je stigao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Izvor: Media servis

Rekao je da su posjetitelji evakuirani i da je u tijeku pregled centra. Uvjeren je da je riječ o lažnoj dojavi i sijanju panike.

“Ja to čitam kao sijanje panike, kao neku provokaciju, neku jako nepotrebnu i lošu provokaciju. Naglasio bih da je Zagreb siguran grad i ova Gradska uprava, u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom daje sve od sebe da ga takvim i održi. Prema tome, mislim da ovdje nema nikakvog razloga za paniku, da se radi o lažnoj dojavi i provokaciji koja ima za cilj unijeti nesigurnost.”

U trenutku dojave u centru je bilo oko 1.000 do 1.500 ljudi, rekao je Korlaet.

Iz PU zagrebačke u priopćenju kažu:

“Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana.

U tijeku je detaljan protueksplozijski pregled”

A na kraju su iz policije javili;

“Obavljenim protueksplozijskim pregledom u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik, koji je završio oko 16.15 sati, potvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja”, javili su iz policije.