OPTUŽNICA PROTIV ŽUPANA: Tomašević hvatao ženu za vrat, pljuskao i udarao po glavi

Foto: Screenshot Nova TV
Foto: Screenshot Nova TV

Protiv Alojza Tomaševića, požeško-slavonskog župana, požeško je Općinsko državno odvjetništvo 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu.

Objavio je to DORH, koji nije otkrio županov identitet, već u priopćenju stoji tek da je riječ o 56-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Optužnica je podignuta zbog obiteljskog nasilja, odnosno zbog ‘počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11.”

DORH u svom priopćenju navodi:

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu”.

PISALI SMO:

VJERODOSTOJNO IDE DALJE: HDZ-ov župan nasilnik Tomašević ostaje u fotelji! – čitajte OVDJE.

VIDEO: DRUGO LICE ŽUPANA – Zaljubljenik u pjesmu – evo kako pjeva Alojz Tomašević – čitajte OVDJE.