OGLASIO SE I VUKOVIĆ: Netočne su tvrdnje Tomaševića, promijenio je narativ

Priča o Zagrebačkom holdingu pretvorila se u pravu trakavicu, a dvije strane – gradonačelnik Tomašević i njegova ekipa i postavljeni, pa brzo smijenjeni članovi Uprave – imaju svatko svoju istinu.

Nakon što se oglasio grafonačelnik Tomašević i rekao da mu je savjest čista, o svemu se oglasio i Nikola Vuković, doslprašnji predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kratko očitovanje na današnju promjenu narativa gradonačelnika o razlozima razlaza sa mnom i Antom Samodolom:

Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave – svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH.

Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje – od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima.

S druge strane ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja ZGH temeljem kojih su izabrani u Upravu. Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje sa informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj.

Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone pokazat će vrijeme.

Za sada samo toliko.

S poštovanjem,
Nikola Vuković”