ODVJETNIK ZLATAREK: Posavec je loše, odrekao se plaće, zasad ne razmišlja o politici

Matija Posavec zasad ne razmišlja o politici, odrekao se prava na plaću koje ima, a još nije donio odluku o aktiviranju saborskog mandata.

Rekao je to za N1 odvjetnik Matije Posavca, Davorin Zlatarek koji kaže i da je Posavec u lošem stanju i da mu je žao.

Zamjenik župana, koji u ovom trenutku vodi županiju, Josip Grivec, rekao je kako se kratko uspio i sastati s Matijom Posavcem.

“Stvari funkcioniraju potpuno normalno, s obzirom na to da sve službe znaju svoj posao i svaka institucija, ustanova, mora biti spremna funkcionirati po inerciji bez obzira na čelne ljude. Naravno da smo svi bili iznenanđeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok.

Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo.

Nismo uopće razgovarali što se tiče ovog dijela zbog čega je bilo hapšenje. On je ostavku podnio u petak, u subotu smo mailom obavijestili naše službe, Ministarstvo pravosuđa i uprave, a u ponedjeljak i Vladu. Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se”, rekao je.