VIDEO: KREŠO BELJAK – Čovjek nazvao Jandrokovića Njonjo i završio na obavijesnom razgovoru

Krešo Beljak, saborski zastupik i čelnik HSS-a, pitao je danas premijera Plenkovića zna li kako je predsjednik sabora Jandroković navodno ljetos počinio dva ozbiljna kaznena djela, lažno prijavljivanje te zlouporabu položaja i ovlasti.

Jedan HDZ-ov simpatizer tražio je od drugog HDZ-ovca Jandrokovićev broj, kaže Beljak, kako bi ga nazvao i čestitao Dan domovinske zahvalnosti.

“Broj je dobio i nazvao ga je, onda ga je Jandroković sasuo salvom uvreda i spustio slušalicu, a već idućeg dana simpatizer je dobio poziv od policije i završio na obavijesnom razgovoru u svojstvu osumnjičenika za kazneno djelo prijetnje”, rekao je Beljak.

Ocijenio je kako time postoji sumnja da je Jandroković počinio kaznena djela lažnog prijavljivanja djela te zlouporabe položaja i ovlasti.

Beljak je nadalje naveo da je taj simpatizer Jandrokovića oslovio s “gospodine Njonjo” i da ga pritom nije imao namjeru uvrijediti.

“Poznato je i da vi imate nadimak, poznato je da mene pola države zove Pajser, poznato je da većina političara ima neke nadimke, no nitko to ne smatra prijetnjom osim gospodina Jandrokovića”, zaključio je Beljak.

Plenković je rekao kako mu to nije poznato te da ne zna kakvo je ovo pitanje za aktualno prijepodne u saboru.

Komentiraj