MEĐIMURSKI INAT: Grupa podrške Matiji Posavcu – idemo za Matiju, prvi krug i 70 posto!

I dalje se diže mnogo prašine oko uhićenja Matije Posavca, kojeg se sumnjiči za trgovanje utjecajem, ali i zapošljavanje preko veze.

Bivšem međimurskom županu na teret stavljaju da je primio 10.000 kuna mita od člana upravnog vijeća županijskih cesta Josipa Kobala u zamjenu za njegovo imenovanje, ali i da je zaposlio nećakinju poznanice i još jednu osobu.

Iako je Posavec navedeno priznao, naišao je na veliku podršku Međimuraca, ali i građana koji ne žive na tom području.

Omiljeli župan istjerao je na svijetlo dana “međimurski inat”, kako neki kažu, pa se na Facebooku na stranici “Podrška županu – Matija Posavec” poziva na zajedništvo i da se i na prijevremenim izborima iskaže podrška Posavcu veća nego li na prošlim izborima.

Naime, Matija Posavec se ima pravo kandidirati na prijevremenim izborima, isto kao što ima pravo i aktivirati svoj saborski mandat, a nije poznato za što će se odlučiti.

U grupi podrške na Facebooku može se pročitati:

“Zahvaljujuci našem Mateku Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec ima prijevoz.. Ne moraju se roditelji mučiti voziti djecu u školu..
Kupio prvi kombi i organizirao prijevoz treba još šta napisati…”

“Matija je nekome bio “trn u oku” pa je ovo bio način kako ga “maknuti” jer na izborima nisu mogli ništa. Zato Međimurci podržite svog župana, malo je takvih ljudi. Uz Vas smo”.

“Nazovite ovo teorijom zavjere,kako god ,ali ovo je moje mišljenje,HDZ se svim silama želi dočepat međimurja pod svoje ruke da zadnju županiju uništi i opljačka ,naravno sa kajtazijevom rukom mu to nije nikad lakše,pošto ako se dočepa vlasti skidanjem Posavca uhljebit će kajtazijeve da nam još više nego sada stavi soli na ranu,a svi znamo kaj već sad trpimo od strane žaštičenih ličkih medvjeda,što se tiče SDP a i Možemo njima je cilj ako dođu na vlast da nam izbrišu županiju i usmjere sve na velike gradove u koje Čakovec nespada i onda su Međimurci još veči porezni obveznici i sluge velikih gradova tipa Zagreb gdje več sada izvlače masne pare iz naše županije,praktički kao županija koja najviše proizvodi mi smo zadnji koji plačaju najviše poreze i zato su i najmanje plače u međimurju a najviše proizvodimo,praktički smo krave muzare za cijelu HR,kaj je i Matija govorio i htio zaštitit našu autonomiju financijski i regionalno,sada nakon kaj ga je banda srušila mi smo najebali ,više nečemo biti “Međimurci “nego “ljudi sa sjevera”koji budu još veči robovi Hdz ,sdp,muzemo uhljeba u velikim gradovima,zato Matija nije bio samo “Župan” on je bio Međimurje”.

Podrška je postala još veća nakon što se u Nacionalu pojavio članak u kojem se govori kako bi se HDZ rado dočepao Međimurske županije.

U vrhu HDZ-a počinju razmišljati o ideji da se kao mogući kandidat za župana Međimurske županije na izvanrednim izborima koji će se održati nakon uhićenja i ostavke Matije Posavca postavi aktualni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je ujedno i predsjednik HDZ-a Međimurske županije. Izvori iz vrha HDZ-a Nacionalu su potvrdili da se unutar stranke još uvijek nije službeno na stranačkim tijelima raspravljalo o tomu hoće li taj kandidat biti baš Horvat, ali isti izvor je za Nacional izjavio kako će vrh stranke na čelu s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem sigurno ekstenzivno razmotriti i opciju u kojoj bi kandidat HDZ-a za međimurskog župana bio baš Horvat.

“Nadamo se samo da ga u zadnji tren netko ne spriječi da se kandidira. Valjda računa s tim…”

“IDEMO ZA MATIJU PRVI KRUG I 70 %!!”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!