OBITELJ KAPETANA MIŠKIĆA: Sramota da je obustavljena potraga – tražimo pomoć premijera i predsjednice

Nakon vijesti kako se obustavlja potraga za posadom potonulog broda Bourbon Rhode, čiji je kapetan bio naš Šibenčanin  Dino Miškić, te nedugo nakon priopćenja Ministarstva, putem maila svim portalima i vladi javila se obitelj nestalog kapetana.

U mailu obitelji Miškić stoji:

“Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za 7 nestalih članova posade broda Bourbon Rhode, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić. Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za 3 preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjelih. Tri splavi nisu nađene – a potraga je obustavljena nakon samo 7 dana.

S time se ne možemo niti ćemo pomiriti! Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji! Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska 3 splavi. Kao predstavnici vlasti, molimo vas – učinite sve što je u vašoj moći da se dozna cijela istina i da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

PISALI SMO:

NAKON OBUSTAVE POTRAGE ZA POSADOM: Evo što kažu iz Ministarstvo vanjskih i europskih poslova – čitajte OVDJE.