PLENKOVIĆ O NESTALOM POMORCU: U komunikaciji smo s obitelji i francuskim vlastima, nastavit ćemo to

Nakon samo tjedan dana od potonuća tegljača Bourbon Rhode, prekinuta je potraga za sedam nestalih pomoraca, među kojime je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Miškićeva obitelj je šokirana i apelirala je pismom na naš državni vrh da iskoriste svoje pozicije u pomognu im u borbi da se potraga nastavi.

“Potraga je obustavljena nakon samo 7 dana. S time ne možemo i ne želimo pomiriti. Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska 3 splavi. Kao predstavnici vlasti, molimo Vas – učinite sve što je u Vašoj moći da se dozna cijela istina i da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca”.

Prvo je reagiralo MVEP-a. Izrazili su žaljenje što potraga nije donijela vijesti o Miškićevoj sudbini, rekli da je pretražena površina ukupno razmjera kao dvije Hrvatske. Isto je potom ponovio i premijer Andrej

Plenković koji je nakon izražavanja empatije obitelji nestalog šibenskog kapetana poručio:

“Potraga sa tim sredstvima u ovom trenutku je stala, ali to ne znači da bilo koji komercijalni brod koji će proći tim područjem ima obvezu motriti i pratiti ima li novih informacija. Ovaj pothvat koji je napravljen bio je, najveća potraga takvih razmjera na tako velikom području. U kontaktu smo s obitelji i francuskim vlastima”.

Pokrenuta je online peticija, sugrađani nestalih mornara zatrpavaju mailove državnika, ali i odgovornih u Bourbone Offshore kompaniji s istim cilejm, da se potraga nastavi. Podsjetimo, dosad su pronađena tijela četvorice, a tri člana posade su spašena, a na brodu je bilo ukopno 14 pomoraca.