O TOME SE GOVORI: Hoće li Hrvatska dobiti još koji blagdan, a Hrvati mogućnost za spajanje?!

Povodom obilježavanja obljetnice raketiranja Banskih dvora, premijera Andreja Plenkovića novinari su pitali hoće li na sjednici Vlade u četvrtak biti Zakon o Vukovaru i Zakon o blagdanima.

Izvor: Media servis

“Ni jednog niti drugog zakona neće biti ovoga tjedna na sjednici Vlade. Moramo proći javno savjetovanje u koje se ide već ovaj tjedan. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o blagdanima prezentirat ćemo koalicijskim partnerima u srijedu, a bit će i na stranačkim tijelima. Više o tome na sjednici Vlade u četvrtak”, istaknuo je Plenković.

Na pitanje hoće li biti vraćen Dan državnosti na datum 30. svibnja Plenković je izrazio mišljenje da će Vlada s promjenama koje slijede nastaviti na adekvatan način cijeniti one trenutke koji su najbitniji za stvaranje države.

“Govorimo o razdoblju od 1990. do 1998. ali na način koji također ima afektivni element u hrvatskom narodu. Poštujemo pravne, ustavno-pravne i međunarodnopravne posljedice svake od tih odluka u pojedinim od ključnih datumima, ali i dio koji se tiče mlade generacije prema institucijama hrvatske države”, rekao je premijer.

A hoće li 18. studeni, dan pada Vukovara biti još jedan praznik, novinari su pitali ministra branitelja Tomu Medveda.

“Strpite se nekoliko dana”, odgovorio je Medved.