O TOME SE GOVORI: Hoće li Hrvatska dobiti još koji blagdan, a Hrvati mogućnost za spajanje?!

Povodom obilježavanja obljetnice raketiranja Banskih dvora, premijera Andreja Plenkovića novinari su pitali hoće li na sjednici Vlade u četvrtak biti Zakon o Vukovaru i Zakon o blagdanima.

Izvor: Media servis

“Ni jednog niti drugog zakona neće biti ovoga tjedna na sjednici Vlade. Moramo proći javno savjetovanje u koje se ide već ovaj tjedan. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o blagdanima prezentirat ćemo koalicijskim partnerima u srijedu, a bit će i na stranačkim tijelima. Više o tome na sjednici Vlade u četvrtak”, istaknuo je Plenković.

Na pitanje hoće li biti vraćen Dan državnosti na datum 30. svibnja Plenković je izrazio mišljenje da će Vlada s promjenama koje slijede nastaviti na adekvatan način cijeniti one trenutke koji su najbitniji za stvaranje države.

“Govorimo o razdoblju od 1990. do 1998. ali na način koji također ima afektivni element u hrvatskom narodu. Poštujemo pravne, ustavno-pravne i međunarodnopravne posljedice svake od tih odluka u pojedinim od ključnih datumima, ali i dio koji se tiče mlade generacije prema institucijama hrvatske države”, rekao je premijer.

A hoće li 18. studeni, dan pada Vukovara biti još jedan praznik, novinari su pitali ministra branitelja Tomu Medveda.

“Strpite se nekoliko dana”, odgovorio je Medved.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!