ŠKORO O ŽIVKOVIĆU: Rekao je “ne” nasilnom uvođenju dvojezičnih ploča u Vukovar

Miroslav Škoro, predsjednički kandidat, objavio je na društvenoj mreži fotografiju s Marijanom Živkovićem, u javnosti posebno poznatom po tome što mu se u Vukovaru sudi zbog razbijanja ćirilične ploče 2013. godine.

Svojim činom Živković je, kaže Škoro, štitio Ustav, te na Facebooku poručuje:

“Hrvatska, kojoj želim biti na čelu, neće snagu represivnog aparata dokazivati na ljudima poput Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja nego na onima koji su se obogatili obnašajući najviše političke dužnosti.

Sudbena vlast nije “sveta krava” kojoj se ne može poslati poruka da nešto loše radi. A loše se radi ako se ustrajno procesuira čovjeka koji je svojim postupkom rekao NE kršenju 8. članka hrvatskog Ustava i nasilnom uvođenju dvojezičnih ploča u Vukovar.

Snaga sustava dokazuje se progonom “krupnih riba”, a ne maltretiranjem ljudi koji su dali ono najvrjedije ovoj državi- svoju djecu.

Sudstvo se ne može ponašati kao da nije dio ukupne državne vlasti i mora voditi računa da nekim svojim postupcima može proizvesti puno više štete nego koristi.

Bilo mi je posebno zadovoljstvo i neizmjerna čast jučer u Vukovaru stisnuti ruku Marijanu Živkoviću”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/MiroslavSkoroofficial/photos/a.1361864807214181/2528902443843739/?type=3&theater” bottom=”30″]