ZABAVA SE NASTAVLJA: Sve zbog Pupovca – HVIDRA podržava Vladu, a Vlada HVIDRA-u, i što sad?

Predstavnici HVIDR-e Josip Đakić i Josip Periša u Vladi su se sastali s premijerom Plenkovićem i ministrima Božinovićem, Krstičevićom i Medvedom.

Između ostalog, razgovarali su o očitovanju državnog odvjetnika oko toga ima li u izjavama Milorada Pupovca elemenata kaznenog djela.

HVIDRA je nezadovoljna jer odgovor čekaju već mjesec dana te su najavili tematsku sjednicu u Saboru na kojoj će razgovarati s predstavnicima državnih institucija.

Đakić kaže da im Vlada daje potporu.

“Razumni su u pogledu onoga što smo tražili. Oni su među prvima osudili izjave Pupovca, tako i danas razumiju naše nezadovoljstvo i našu inicijativu da i to raščistimo”, prenosi Media servis.

“Nacionalne manjine su dobrodošle u Saboru, a od pojedinaca koji čine štetu tražimo da se ispričaju i kažu da su pogriješili”, kazao je Đakić odgovarajući na pitanje o izjavama Milorada Pupovca.

Optužio je i sve one koji tvrde kako HVIDRA želi destabilizirati Vladu i Andreja Plenkovića: “Mislim da su to zlonamjernici koji to govore da bi načinili štetu premijeru, a i HVIDR-i. Andrej Plenković je učinio puno dobrih poteza za Hrvatsku i zašto to HVIDR-a ne bi podržala”.