O BUDUĆEM STANARU BIJELE KUĆE: Barack Obama – i poslije mene bit će demokratski predsjednik

obama, sad, barack obama

Iako ne govori baš previše o kampanji za nominaciju Obama je prozvao republikanca Donalda Trumpa koji je otvoreno pozvao na zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države.

Američki predsjednik Barack Obama uglavnom se ne miješa previše u trku oko stranačkih nominacija za predsjednika SAD-a. Ipak, kako prenosi mediji, pokušava barem podići moral među članovima svoje stranke, izražavajući svoje mišljenje kako će i sljedeći predsjednik SAD-a biti demokrat.

Tijekom skupa Demokratske stranke u Baltimoreu, Obama je rekao:

„Demokrati će pobijediti u studenom i poslije mene će biti demokratski predsjednik – u slučaju da postoji neka nejasnoća što se toga tiče. Razlog što to mogu reći sa sigurnošću jeste to što smo se mi usredotočili na stvari koje su važne u životima Amerikanaca.“

Obama je u Baltimoreu uputio i neke kritike Donaldu Trumpu, republikanskom predsjedničkom kandidatu. Poručio je da „Amerika neće učvrstiti svoje vodstvo širom svijeta tako što će dozvoliti političarima da vrijeđaju muslimane ili da okreću grupe Amerikanaca jedne protiv drugih.“

Podsjetimo, Obama je to rekao jer je republikanac Trump otvoreno pozvao na zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države. Tom svojom izjavom je podijelio i svoje kolege u Republikanskoj stranci, jer je kod nekih naišao na jaku osudu. (t. b.)