IZNENAĐENJE PET MINUTA PRIJE PONOĆI: Za predsjednika SDP-a tri su kandidata

zoran milanović

Prije ponoći, kada je istekao rok za isticanje kandidature za fotelju predsjednika SDP-a uz Zlatka Komadinu i Zorana Milanovića pojavio se kao kandidat i Zadranin Dušan Polovina Lungo.

Zadranin Dušan Polovina Lungo (56) suprotstavit će se Milanoviću i Komadini, a natječe se za tri funkcije – za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora. Kako piše eZadar, Polovina se bavio građevinom a posljednjih je godina bio dosta aktivan kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana.

Ovom kandidaturom, kako kaže, želi dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u. Osnovni mu je program nastavak obračuna s gospodarskim i pravosudnim kriminalom, pogotovo onim koji je omogućen zakonima.

Podsjećamo kako se za mjesto predsjednika željela natjecati i bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Zrinka Starešinić. Ali je nakon najave odustala zbog prljave kampanje, kako je rekla, od koje neće moći sačuvati svoju obitelj.

A da bi kampanja i mogla biti takva govore i neke prijetnje o kojima su pisali mediji. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan je rekao da je očekivao kampanju temeljenu na programima i vrijednostima, a ne na lažima i podmetanjima. Javio se i Zlatko Komadina, koji je poručio:

„Sram bilo svakog tko prijeti! Oni koje ja poznajem takvi nisu. Nema groblja žrtava Zlatka Komadine.“ (m. m.)