IZNENAĐENJE PET MINUTA PRIJE PONOĆI: Za predsjednika SDP-a tri su kandidata

zoran milanović

Prije ponoći, kada je istekao rok za isticanje kandidature za fotelju predsjednika SDP-a uz Zlatka Komadinu i Zorana Milanovića pojavio se kao kandidat i Zadranin Dušan Polovina Lungo.

Zadranin Dušan Polovina Lungo (56) suprotstavit će se Milanoviću i Komadini, a natječe se za tri funkcije – za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora. Kako piše eZadar, Polovina se bavio građevinom a posljednjih je godina bio dosta aktivan kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana.

Ovom kandidaturom, kako kaže, želi dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u. Osnovni mu je program nastavak obračuna s gospodarskim i pravosudnim kriminalom, pogotovo onim koji je omogućen zakonima.

Podsjećamo kako se za mjesto predsjednika željela natjecati i bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Zrinka Starešinić. Ali je nakon najave odustala zbog prljave kampanje, kako je rekla, od koje neće moći sačuvati svoju obitelj.

A da bi kampanja i mogla biti takva govore i neke prijetnje o kojima su pisali mediji. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan je rekao da je očekivao kampanju temeljenu na programima i vrijednostima, a ne na lažima i podmetanjima. Javio se i Zlatko Komadina, koji je poručio:

„Sram bilo svakog tko prijeti! Oni koje ja poznajem takvi nisu. Nema groblja žrtava Zlatka Komadine.“ (m. m.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!