NIŠTA OD POVRATKA: Igor Tudor objasnio zašto se ne vraća u Hajduk

DIVLJA HORDA: Razjareni huligani PAOK-a psovali i ganjali Tudora po Solunu

Razgovori su obavljeni, ali ideja nije realizirana. Igor Tudor bio je pred povratkom u Hajduk, međutim ostao je pred vratima Poljuda. 

“Prije tjedan dana su me kontaktirali predsjednik i sportski direktor, Huljaj i Bjelanović. Rekli su mi da žele promijeniti trenera, da ovako ne ide. Ja sam im odgovorio da neću. Zašto? Zato što Hajduku nije problem trener. Kopić može imati plusova i minusa kao i svaki trener, ali Kopić je samo žrtva stručne problematike kluba. Umjesto priče o promjeni trenera, rekao sam sportskom direktoru Bjelanoviću, koji je to prenio Huljaju, da sam spreman doći u klub i donijeti nešto drugo. Donijeti ono što je klubu najpotrebnije u ovom trenutku, a to je kompletan plan, ideja i vizija razvoja sportskog sektora. Ono što je u nogometnom klubu najvažnije”, počeo je Tudor svoju priču.

“Objasnio sam predsjedniku da se već dulje razdoblje klub ne bavi onim što je važnije od financija, izbora predsjednika, a to je stvaranje igračke vrijednosti. Možeš imati sve milijune ovog svijeta, ali ako nemaš ljude koji mogu prepoznati igrača, ako kupuješ lošeg igrača, ako nemaš viziju, ako nemaš plan, ideju i ljude koji imaju kvalitetu sve realizirati, onda nećeš uspjeti”, dodao je Tudor i otkrio koga je predložio predsjedniku Hajduka,

“Predložio sam mu da dođemo ja kao trener i Mario Stanić kao šef struke da bismo zajedno kompletirali tim na jedan profesionalan način, gdje se poštuje hijerarhija, kako bismo pokušali pomoći klubu da izađe iz nezavidne situacije u kojoj se nalazi”, dodao je Tudor u razgovoru za Sportske novosti. No, nije se dogodilo.

“Pričali smo predsjednik i ja u nedjelju kasno navečer. Pola sata o načinu kako će on ideju prezentirati Nadzornom odboru. Apsurdno, ljudi su na odlasku iz kluba i oni odlučuju, ali u redu, takva je klupska hijerarhija. Čak je predsjednik u nekim prethodnim razgovorima spominjao mogućnost da će on, ako NO ne bude htio prihvatiti ideju, staviti svoju funkciju kao uvjet realizacije angažmana. I onda u ponedjeljak preokret. Predsjednik me zove oko tri poslijepodne da će on produžiti suradnju s aktualnim trenerom”, rekao je hrvatski trener.

U srijedu navečer predsjednik Huljaj već je pokušao vratiti Igora Tudora, ponovno ga je nazvao priznavši pogrešku u pokušaju da privoliti Tudora da prihvati povratak u Hajduk. Tudor nije pristao na ponudu.

Komentiraj