AFERA NA HRT-U: Je li Drago Ćosić s kolegom dilao ulaznice na Svjetskom prvenstvu?!

drago ćosić

Drago Ćosić, sportski komentator HRT-a i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni su da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Kako je objavio Jutarnji list, za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske cijena ulaznica na crno bila je gotovo 20.000 eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT.

Prema navodima, cijelu je akciju u posljednji trenutak blokirala FIFA, tražeći od European Broadcasting Uniona (EBU) očitovanje zbog čega se ulaznice  dodijeljene EBU prodaju na crnom tržištu.

Zatim je EBU zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima znalo kome pripadaju ulaznice. HRT je odmah pokrenuo istragu

Razgovarali su sa Ćosićem i Dedićem, koji su rekli da su ulaznice poklonili svojim prijateljima, te da nemajui saznanja što je bilo s njima kasnije.

Zanimljivo je kako se došlo i do saznanja kako su oni, mimo znanja HRT-a, zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva.

Kako piše Jutarnji list protiv Ćosića i Dedića pokrenut je disciplinski postupak, a sve bi moglo završiti i otkazom. S HRT-a još nema službenog komentara.

 

Komentiraj