BANDIĆ I SURADNICI PRED SUDOM: Je li Zagreb oštećen za 300.000 kuna?!

Podijelite članak

milan bandić

Milanu Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku, počelo je na Županijskom sudu suđenje za pogodovanje udruzi U ime obitelji kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i time, kako tvrdi tužiteljstvo, Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna.

Optužen je da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac u “aferi štandovi” udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, tako što im je bez naknade ustupio štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Nakon niza odgoda, optužnica je potvrđena prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a više je puta odgađano i pripremno ročište.

Optužno vijeće je prvu optužnicu protiv Bandića odbacilo u srpnju 2015. Tada su zaključili kako u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

Vrhovni je sud pak u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu, jer je, kako su naveli, odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka “jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju”.

“U cijelosti poričem sve što mi se stavlja na teret”, kazao je Bandić. Krivnju su zanijekali i Lovrić i Palac, prenosi N1.

“Istina je spora, ali je dostižna. Strpljen, spašen”, rekao je Bandić prije početka suđenja.

Tužiteljstvo pak tvrdi kako su besplatno tiskali 700 tisuća letaka, 15 tisuća plakata, 120 jumbo plakata, platili izradu radio spota za 30 tisuća kuna te osigurali 50 štandova.

Na suđenju se preslušavaju i razgovori Milana Bandića i Ivice Lovrića o Željki Markić, koja bi u 13 sati trebala biti ispitana kao prva svjedokinja.

Prema razgovorima Željki Markić nije se svidjelo što je Milan Bandić tražio veliki grb Grada Zagreba na plakatima. Na kraju je pristala.

Na snimkama se može čuti ljutiti Bandić koji Lovriću viče, aludirajući na Markić : “Ona bi kokošarila? Neka radi sama, j*** mi se”.

Markić je nakon ročišta rekla da su novčanu potporu dobili kao i ostale zagrebačke udruge…

“Građanska incijativa “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” od Grada Zagreba na besplatno korištenje 51 štand, edukativne lekte i plakate i to je napravljeno po istoj proceduri po kojoj su dodjeljivane te iste stvari za druge inicijative. Smatram da tu nema nikakvih problema i da će se to tako pokazati”, izjavila je Markić.

Komentiraj