NEĆE NA SJEDNICU: Ovo je priopćenje šestorice članova Izvršnog odbora Dinama

Šestorica članova Izvršnog odbora GNK Dinamo obratili su se javnosti povodom Skupštine kluba koja je na rasporedu 9. ožujka…

U priopćenju koje potpisuju Ivo Šušak, Ado Kožul, Duško Ljuština, Damir Zorić, Heinz Truskaller i Marijan Primorac navode kako neće prisustvovati sjednici Izvršnog odbora u srijedu u 17 sati, sedam dana prije Skupštine GNK Dinamo.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Mi, dolje potpisana šestorica članova Izvršnog odbora GNK Dinamo i to Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština i Damir Zorić, ovime se obraćamo svim članovima GNK Dinamo i cjelokupnoj hrvatskoj sportskoj javnosti vezano uz zadnja događanja u Klubu, a posebno uz najavljenu današnju sjednicu Izvršnog odbora Kluba.

Sa žaljenjem ističemo da nećemo prisustvovati i sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u vrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba. Podsjećamo da je isti Izvršni odbor zahtjev skupštinske većine da se izvrši evidentno potrebna smjena jednog člana Uprave kluba grubo odbio, čime je izazvan raskol i kriza upravljanja klubom. Sada međutim zbog spašavanja vlastitih funkcija pristaje se i na drastično teže zahtjeve koji stižu izvan kluba.

Također, skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK Dinamo.

Apeliramo stoga na Predsjednika Kluba da onemogući i suzdrži se od donošenja bilo kakvih odluka koje su zbog gore iznijetih razloga protivne Statutu i zakonima! Tim prije apsurdno je sedam dana prije Skupštine donositi odluke koje bi po Klub mogle imati dalekosežne i loše posljedice.”