NAPAD PARTIZANA: Duž ruske granice s Ukrajinom izbile borbe

Borbe su izbile duž ruske granice s Ukrajinom nakon što su samooproglašene ruske partizanske snage tvrdile da su po prvi put u ratu osvojile pogranično selo unutar Rusije.

Izvor: Media servis

Legija Sloboda Rusije, koja želi osloboditi Rusiju od Vladimira Putina, rekla je da je prešla granicu i zauzela naselje Kozinka, dok je poslala jedinice u grad Grayvoron u ruskoj regiji Belgorod.

Ranjeno je osam osoba. Moskva optužuje ukrajinske sabotere, a Kijev tvrdi da nije umiješan.

U međuvremenu, ruski dužnosnici hitno evakuiraju skladište nuklearnog streljiva Belgorod koje se nalazi u toj regiji.

Legija Sloboda Rusije, koja želi osloboditi Rusiju od Vladimira Putina, objavila je kako je prešla granicu i zauzela naselje Kozinka, dok je poslala jedinice u grad Grayvoron u ruskoj regiji Belgorod. Ruski dobrovoljački korpus također je izvijestio da je sudjelovao u napadu. Član borbene legije Sloboda Rusije je poručio:

“Da mi smo Rusi i ljudi smo kao i svi drugi ali naš je san da nam djeca rastu u slobodi, da mogu slobodno živjeti i putovati, da budu sretna, a to u Putinovoj Rusiji nisu i zato se borimo protiv ovog korumpiranog režima.”

No, iako Kijev demantira sudjelovanje u ovoj operaciji ruska strana tvrdi kako su napad izvršile ukrajinske specijalne postrojbe a ne ruske odmetničke snage. Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

“Kijevski režim prešao je na provođenje terorističkih akcija protiv civilnog stanovništva. Nakon intenzivnog topničkog granatiranja međunarodne kontrolne točke Kazinka, jedinica ukrajinskih nacionalističkih formacija upala je na teritorij Ruske Federacije. Ostaci nacionalista su potisnuti na teritorij Ukrajine, gdje su i dalje bili gađani vatrom dok nisu potpuno eliminirani. Više od 70 ukrajinskih terorista uništeno je kao i četiri borbena oklopna vozila i pet kamiona.”