NAČELNIK BEOGRADSKE POLICIJE: Evo što nam je rekao dječak K. K. koji je počinio masakr u školi

Veselin Milić, načelnik beogradske policije, rekao je da je dječak K. K. koji je počinio strašab zločin zločin u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u prvoj izjavi, kada je pozvao policiju, rekao da je “psihopat koji se treba smiriti”.

“Kada je pozvao policiju, rekao je da je pucao na osobe u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, psihopat koji se treba smiriti. Izjavio je da je po izvršenju toga, koliko ga je uhvatio strah, panika i čudno disanje, bilo ispravno da pozove policiju i prijavi taj događaj”, kazao je Milić za RTS.

Sam je izjavio u prisustvu Centra za socijalni rad i odvjetnika da ga je društvo ignoriralo i da je bio isključen iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi neko dijete moglo imati i to ga je navelo kroz neke misli i radnje da se odluči za strašab čin.

“Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju s tim Molotovljevim koktelima zapaliti bilo koje dijete, nego, kako je rekao, napraviti obrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla ući”, ističe Milić.

Milić kaže da ne bi mogao reći je li dječak bio svjestan da neće moći odgovarati.”Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegova mišljenja kako je nadišao igrice, kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mjesec dana ili poslije toga oko tri tjedna, da izvrši ubojstvo svih koji ga iritiraju i ignoriraju. On je to vrlo planski zamišljao kako i što. Sam popis pitanje je za sve nas, što bi bilo da je stigao sve to”, upitao je Milić.