NA PRIJEDLOG ZASTUPNIKA TORJANCA: General Stipetić će dobiti spomenik i park s imenom u Zagrebu

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom su glasova prihvatili prijedlog zaključka zastupnika Marka Torjanca o pripremi dokumentacije i podnošenju prijedloga zaključka o podizanju spomenika stožernom generalu Petru Stipetiću.

Od zagrebačkog gradonačelnika se u zaključku traži se da najkasnije u roku od 90 dana provede potrebne radnje, pripremi i podnese Povjerenstvu za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, spomen-ploče, sakralna obilježja i umjetničke instalacije dokumentaciju na temelju koje bi ono donijelo potrebne odluke o postavljanju spomenika generalu Stipetiću.

Potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić Rukavina istaknula je da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smatra da nema potrebe donositi spomenuti zaključak jer je posao koji se u zaključku od njega traži – već odradio i sve je u postupku te odbori rade svoj posao.

“Inzistiranje da prihvatimo zaključak da je gradonačelnik dužan učiniti nešto što je već u toku i već učinjeno pitanje je koje je vezano uz političke stavove nego uz suštinu same točke”, smatra Stavljenić-Rukavina.

Pronađena je odgovarajuća javna površina, kaže, koja je dostojna tome da se tamo pripremi spomen obilježje Stipetiću, a istovremeno da se park imenuje njegovim imenom. “U pripremi je i idejno rješenje”, rekla je Stavljenić Rukavina.

Zastupnici su jednoglasno podržali da se park na Trnju, smješten s južne strane Ulice grada Vukovara između Korčulanske i Lopudske ulice, imenuje u spomen na stožernog generala Petra Stipetića.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *