PREMIJER PLENKOVIĆ: Policijskog sata nema a nije na dnevnom redu niti lockdown

Premijer Andrej Plenković komentirao je večeras situaciju s koronavirusom.

“Hrvatska nije u izvanrednom stanju, i druge zemlje su suočene s Covidom. Imali smo promjene zakona, odluke, stvari su jasne. Onaj tko stalno hoće minirati borbu protiv korone, vraća se na temu dekredibiliziranja cijelog procesa. Odlučuju oni koji sukladno zakonu imaju to pravo, tj. Vlada i Stožer.”

“Postoje oni koji su pristupili ozbiljno borbi s koronavirusom i oni koji ga uspoređuju s karijesom ili kažu da se može rukovati i da ne treba nositi masku. Poruka je u tom slučaju miniranje discipline i ponašanja sukladno preporukama struke. Stožer radi na temelju zakona, pod apsolutnim nadzorom Vlade i sve što radimo radimo u interesu zdravstvenog stanja sugrađana i smanjenje širenja epidemije”, rekao je premijer gostujući u Dnevniku HRT-a, te dodao:

“Policijskog sata nema i niti se o tome uopće raspravljalo. Restiktivnih mjera koje bi bile nalik na lockdown iz proljeća također nisu na dnevnom redu jer smo svjesni posljedica za gospodarstvo, financije i naš način života”, ponovio je Plenković.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *