MODA: Andreja Deskar – Može li krzno ponekad grijati i više od ljubavi?!

andreja, naslovna
Dolaskom zime moramo odjeću prilagoditi hladnijim danima. A u hladnije vrijeme posvećujemo se više slojevitim odjevnim predmetima bogatim vunom, krznom i ostalim detaljima koje možemo sami iskombinirati da ujedno imaju funkcionalnu i estetsku vrijednost.

Od 15. do 17. stoljeća krzna su ukrašavana zlatnim vezom i dragim kamenjem. Vlasnici su ih nosili čak i preko ljeta da tako pokažu svoj status.

Znalo se dogoditi da netko odjenee bundu i u kući, na primjer kada dočekuje goste, opet s istim ciljem.

Osim zagrljaja naše tijelo može najviše zagrijati krzneni predmeti od pravog ili umjetnog krzna.

andreja, buandreja

Kao grijač tijelu osim krzna mogu poslužiti i vuneni predmeti i kaputi, koji također s različitim aplikacijama i ornamentima mogu izgledati interesantno .

Meni je zanimljiva kombinacija bijelog kaputa sa smeđim krznenim ovratnikom ili šalom. Osim estetskog izgleda, bitno je i da se dobro i komotno osjećamo.

Taj spoj da se dobro i ugodno osjećamo u kaputu ili krznu daje nam osjećaj ugode i zadovoljstva. Začinite hladne dane s nekim svojim kombinacijama u kojima se isprepliću neke vaše ideje, i vjerujem da ćete uživati i u hladnim danima.

Zavirite u svoje ormare i sigurna sam da ćete pronaći neke zanimljive kombinacije. A kada govorimo o toplini grije nas uvijek i toplina ljubavi.

andreja, bunandreja, bund

Krzneni predmet odavno nije samo izvor topline, nego i dio kulture koji ima svoje stilske i socijalne posebnosti i bogatu povijest.

U Rusiji je gornja krznena odjeća bila obavezan dio garderobe. Najviše je bio rasprostranjen kožuh (opaklija), dugi ogrtač od 9 štavljenih ovčjih koža s niskim ovratnikom koji se mogao podići i tako je čuvao toplinu.

Krzno je oduvijek bilo skupo (često je služilo i kao valuta prilikom plaćanja skupocjene robe) i zbog toga su siromašne obitelji imale samo jedan „tulup“ koji se prenosio s koljena na koljeno.

Zahvaljući današnjoj tehnologiji krzneni predmet može si priuštiti gotovo svatko. Upravo iz razloga što se u današnje vrijeme osim pravog koristi i mnogo krznenih predmeta od umjetnog krzna.

andreja, bundaandrej

Knezovi i boljari su nosili krzna bez kopčanja, sa skutovima koji se šire prema dnu, s dugim, širokim rukavima i niskim ovratnicima. Bilo je moderno takvo krzno izvana ukrašavati dragocijenim tkaninama, brokatom, satenom, ili baršunom, i na kopčama postavljati gajtane.

A vi uživajte u svojim toplim kombinacijama, onakvim kakve vam se najviše svide, u kojima ćete se osjećati ugodno i uvijek “naj”.

andreja, bandre

Želite li nešto više doznati o našoj modnoj kolumnistici pročitajte OVDJE.

*Svi modeli s krznom dolaze iz poznate Krznarije Gordan Dvoravić, Zagreb, Dežmanova 4, o kojoj možete više doznati OVDJE.

*Nakit je izradila Ivančica Pahor.

Napomena: Želite li i vi predstaviti neke Vaše proizvode, javite nam se na mail: info@totalinfo.hr

Komentiraj