MODA: Andreja Deskar – U svijetu modnih trendova i noviteta

Podijelite članak

andreja deskar

Kao novo lice na stranicama našeg portala pojavljuje se Andreja Deskar, koja će se baviti modom i približiti našim čitateljicama modne trendove, pomoći im u svijetu modnih noviteta, ali i dati im korisne savjete, te ih obogatiti idejama kroz svoje kreacije.

Andreja Deskar rođena je 1976 . u Zagrebu, a kako sama kaže, kreativnost i osjećaj za umjetničko izražavanje javljaju joj se spontano u najranijoj mladosti kroz igru i mnoštvo ideja prenesenih na papir, a potom na platno i tekstil.

Istovremeno slika na platnu i na staklu. Upisuje Tekstilno – tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Dizajn odjeće i tekstila.andreja deskar

Kao dizajnerica odjeće i tekstila i dalje koristi svaku priliku za učenje i profesionalno napredovanje. andreja deskar

Sudjelovala je u radu više likovnih radionica, te vodila nekoliko njih za polaznike mlađeg uzrasta.

Radila je u tvrtkama Zapos d.o.o. i Regeneraciji d.d. kao dizajnerica unikatnih tepiha i tapiserija.

Dizajnira krznene kapute i druge odjevne predmete za krznariju Dvoravić, a odjeća joj se prodaje u kući hrvatske mode” Tea”.andreja deskar

Kao članica Grupe 69 svoje radove je do sada predstavila javnosti na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, potom u San Felice Del Molise, Italija, gdje je dobila plaketu za uspješna ostvarenja, te u Torontu u Kanadi. Imala je i tri samostalne izložbe u Zagrebu, u razdoblju od 2006. do 2009. godine.

Skupne izložbe:

2009- Nit koja nas povezuje, Izložbeni salon Izidor Kršnjavi u Zagrebu.

2010 – izložba sekcije za tekstilno stvaralaštvo povodom obilježavanja 60 godina UKUPUH-a (Galerija ULUPUH, 14. 10 – 25. 10. 2010.)

2016- izložba “Materijal i forma – tekstil na novim granicama” u gradskom muzeju Vukovar, Galerija Oranžerija u Vukovaru.

Članica je ULUPUH-a od 2009. godine.

 

 

Komentiraj