MILANOVIĆ PREDSJEDNICI: Proslava u Kninu je započela kad je premijer bio Račan, a ne Grabar-Kitarović

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović iz Sinja je među ostalim odgovorio protukandidatkinji i aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, iza koje stoji HDZ, koja ga je jučer prozvala da ne dolazi u Knin na obljetnicu Oluje.

“Dakle radi se o osobi koja je prvi puta u Vukovaru u mimohodu bila kao kandidat za predsjednicu republike. No ja u Kninu nisam bio, kao ni ona, al bar ne lažem okolo i ne pričam bajke.

Bili su moji bliski prijatelji koji, interesantno, kao vojni zapovjednici i osloboditelji Knina, nisu nakon ‘95 uopće odlazili u Knin, dok ta proslava nije započela 2000. kad je premijer bio, ne Sanader, ne Kitarović, nego Račan.

Dakle to je ta ironija novije hrvatske povijesti da se ta proslava, tek nakon što je Franjo Tuđman preminuo, počela održavati u Kninu. Smiješno, jel tako?”, rekao je Milanović.

“Nažalost naša predsjednica se zalaže za hajdučiju i za nepravnu državu jer to je ono što su naučili u Europskoj pučkoj stranci… Jer je normalno da dođe Tajani u Istru i da tamo burgija i lupeta o talijanskoj Istri i Dalmaciji. HDZ-ovci nijemi i mutavi. Prije dva tjedna Orban, mađarski premijer i korumpirani autokrat o kojem ni u jednom pravom centru pameti i moći u Europi nemaju dobro mišljenje osim u HDZ- u, govori u Slavoniji i Baranji kako se nekad tu sjajno živjelo kada je bila u Mađarskoj. I to sluša hrvatski premijer. I ništa”.

Dodao je i da uvijek zazire od nacionalizma i šovinizma te je izjavio da “nas u ovom momentu vode obične moralne kukavice”.

Komentiraj