PREDSJEDNICA ŠKORI: Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmilo – neki su tamburali po Americi

Kolinda Grabar Kitarović, još aktualna predsjednica, u sklopu kampanje za novi mandat, iz Sinja je poslala poruku svom konkurentu, predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori.

Komentirala je predsjednica izjavu Škore na njegovom skupu u Zagrebu kada je poručio HDZ-ovcima da će on biti njihov predsjednik, rekavši:

“Andrej Plenković je izdao HDZ i Franju Tuđmana. Kolinda Grabar-Kitarović je kandidatkinja Plenkovića. Obraćam se HDZ-ovim biračima, ja ću biti vaš predsjednik, baštinit ću Franju Tuđmana. Neću iznevjeriti ne samo HDZ-ovce nego i druge stranke koje su me podržale. Maknimo ove jer oni ne razumiju ništa. Želim biti predsjednik ujedinitelj našeg napaćenog naroda”.

Predsjednica je na to odgovorila: “Ja sam predsjednica Hrvatske, predsjednica svih hrvatskih državljana, bili oni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u iseljeništvu ili manjine u susjednim hrvatskim državama. Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud to najednom. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih.

Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmilo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, trenutno kao predsjednica naravno nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila zbog političkog profita. Pridružila sam se stranci krajem osamdesetih godina kao pokretu za koji sam prepoznala da je pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku”.