MILANOVIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU: Morat će razgovarati sa svojim štićenikom Banožićem

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Zoran Milanović, boravio je danas u Delnicama, odakle je odgovarao na pitanja novinara.

Izvor: Media servis

Jedno od tih pitanja je bilo je li se s premijerom Plenkovićem usuglasio oko sastanka.

“Ja sam pristao na jedan od datuma koji je on predložio. Predložio je još neke teme ili jednu temu. Smjernice će do tada biti gotove, a glavna stvar za mene u ovom trenutku je sastanak Vijeća za obranu, da vidimo prije donošenja proračuna, da ne bi bilo nismo znali. Upozoravam stalno i stalno dobivam upozorenja od generala i admirala o otužnom stanju u opremanju hrvatske vojske.”

Djetinjastim je okarakterizirao ponašanje premijera Plenkovića po pitanju umirovljenja brigadira Elvisa Burčula. Podsjetimo, Plenković je rekao da se u sukob ministra Banožića i Milanovića neće miješati.

“Morat će porazgovarati sa svojim štićenikom. Taj čovjek ima svog skrbnika i to je Andrej Plenković i on mora rješavati to preko skrbničkog računa”.

Vojnik je za mene vojnik, nastavio je Milanović…

“Uvjeti za mirovinu su jasni i neće nitko dok sam predsjednik i zapovjednik Oružanih snaga biti šikaniran od strane sitnih politikanata i zato je to problem koji ne može riješiti ministar, nego Plenković.”