KREĆU STROGE KONTROLE: Cilj su ugostiteljski objekti, trgovački centri, javni prijevoz…

“Primjećuje se trend opuštanja u društvu i zato će se ići na pojačano provjera i nadzor postojećih mjera. U tome će sudjelovati policija”, najavio je ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade te prvi čovjek nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“Održan je sastanak inspektora civilne zaštite s inspektorima Državnog inspektorata i policijom gdje je dogovorena operativna provedba pojačanih mjera nadzora.

Policijski službenici će obavljati pojačani nadzor osoba u javnom prometu, ugostiteljskim objektima, posebno nadzor njihova rada poslije redovnog radnog vremena te nadzor provedbe mjera na javnim okupljanjima”.

Državni inspektorat će nadzirati rad ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara, a Ravnateljstvo civilne zaštite pojačano će nadzirati pravne osobe u ugostiteljskim objektima i trgovačkim centrima, ali i okupljanja poput svadbi i drugih javnih okupljanja:

”Na temelju prikupljenih saznanja posebna će se pozornost posvetiti organizacije zajedničkih akcija radi sprječavanja ilegalnih okupljanja, odnosno prema pravnim osobama koje opetovano krše odluke Stožera”.