“KRALJ WC PAPIRA” JAČA CARSTVO: Nove investicije Petra Ćorluke teške 30 milijuna eura

Tvrtka Violeta uskoro kreće s izgradnjom trgovačkog centra koji će se nalaziti u središtu Gruda, kao i hotela visoke kategorije s popratnim sadržajima u istom gradu.

Ovo je samo najnovija investicija hercegovačkog diva, odnosno jednog od najuspješnijih ljudi u Bosni i Hercegovini – Petra Ćorluke.

Snažan rast

Kako doznaje BiznsiInfo.ba, Violeta je prošle godine ostvarila rekordne prihode od 372 milijuna KM, što je 90 milijuna KM više nego godinu ranije. To pokazuje koliko se tvrtka brzo razvija. Uz to, ostvarena je dobit od 34 milijuna KM, oko dva milijuna više nego godinu ranije, piše Poslovni dnevnik.

Podsjetimo, prošla je godina bila još jedna velika prekretnica za Violetu, jer su na tržište plasirani proizvodi Laste iz Čapljne, koja je odnedavno dio Violete. Ovi proizvodi su za kratko vrijeme postali pravi hit i odmah osvojili nepca građana širom naše zemlje.

Osim toga, tvrtka Violeta kupila je austrijsku tvrtku Schmid Maissau, čime je postala velika akvizicija na području Europske unije. Riječ je o robnoj marki poznatih austrijskih medenjaka staroj čak 110 godina, koja domaćoj tvrtki otvara vrata europskog tržišta.

Također valja istaknuti da je Ćorluka najavio otvaranje potpuno nove tvornice u Grudama koja će se baviti proizvodnjom kartonske ambalaže. Riječ je o investiciji od čak 30 milijuna eura, a tvornica će biti na svjetskoj razini.

Tamo će se, među ostalim, proizvoditi ambalaža za Lastu, ali i za druge tvrtke, čime će se zaokružiti proizvodni proces. Podsjetimo, sama Violeta je regionalni lider u proizvodnji higijenskog papira, te sredstava za pranje i čišćenje.

Kad se sve zaokruži, jasno je da vlasnik ovih tvrtki Petar Ćorluka u Grudama i Čapljini pravi “svjetsku poslovnu priču”. Osim toga, Ćorluka ulaže i u turizam i ugostiteljstvo u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Investicije u turizam

Jedan od njegovih najvećih projekata je rekonstrukcija hotela “Hrvatska” u Baškim Vodama u koji ulaže čak 20 milijuna eura. Trgovački centar u Grudama zamišljen je kao jedinstveno i moderno arhitektonsko rješenje koje će privući mnoge kupce. Nova destinacija za kupovinu i zabavu za cijelu obitelj prostirat će se na ukupno 7000 četvornih metara.

Posjetiteljima će na jednom mjestu biti ponuđeni brojni zabavni, ugostiteljski i prodajni sadržaji kao što su: moderna dječja igraonica, restoran, caffe bar, drogerija, hipermarket i popularni modni brendovi.