EKONOMIST VIDAKOVIĆ: Nikada nisam čuo za najavu povećanja plaća svima!

Ekonomist Neven Vidaković gostovao je ba N1 televiziji gdje je komentirao novo porezno rasterećenje koje bi trebalo dovesti do nešto većih plaća.

Vidaković je rekao da nikada nije čuo za najavu povećanja plaća svima. “Ima nekakva najava koja je neslužbena u medijima, li nema se što komentirati jer ništa nije predstavljeno”, rekao je za N1.

“Teško mi je funkcionirati na način kako to rade ovi ljudi. Mi danas imamo prvi puta u 30 godina profesora javnih financija za ministra. Ovo što on zadnjih par dana radi ja u životu nisam vidio. Da netko na taj način sebe i struku ponizi, čovjek se sveo na trač babu. On umjesto da sad izađe i kaže da ima nove metode kojima je došao do tih i tih podataka on je sve sveo na ovaj nered i nekakve komentare. Ali kada vidim odakle dolazi i u čijoj je vladi ministar onda mi je sve jasno” , dodao je.

“Što je još više zabrinjavajuće, u vrijeme ministra Zdravka Marića imalo smo barem koordinirano laganje. Sada ima situaciju da dođe savjetnik premijera Savić i kaže da je su plaće u ovom mandatu realno narasle 18 posto. Zašto sada treba povećanje plaće svima?”, pita se Vidaković i napominje da sada imamo puno veću inflaciju nego u Francuskoj i ostatku EU-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!