IZBORNIK UOČI TURSKE: Neće nas sputati prazne tribine, ali je to sramota za Hrvatsku

ante čačić

Danas počinju pripreme za prvi kvalifikacijski susret za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Utakmica će s zbog kazne igrati na praznom Maksmiru 5. rujna, a za taj susret izbornik Ante Čačić u mamčad je vratio Dejana Lovrena i odredio novog kapetana.”Novi kapetan bit će Luka Modrić, a dva dokapetana su Ćorluka i Rakitić”, rekao je Čačić.

Objasnio je izbornik zašto je među Vatrene vratio stopera Liverpoola:

“Sigiran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EURO-u, to je bila kazna ali zbog toga ne bi smio ispaštati cijelo vrijeme i ja sam, kad sam odlučio da ga ne vodim, rekao da kad jednog dana shvati da može biti s nama – da ću ga pozvati. Evo to sam i napravio”, pojasnio je Čačić..

Podsjetimo da su uz Hrvatsku i Tursku u skupini još Island, Ukrajina, Finska i Kosovo, a Čačić se nada da će se pozitivna atmosfera iz Francuske nastaviti i tijekom ovih kvalifikacija.

“Pred nama je deset utakmica i skupina koja je najjača jer je tu četiri reprezentacije koje su učesnice Europskog prvenstva ali ono što je naša reprezentacija prezentirala posljenjih godinu dana, posebnop na EURO-u daje nam za pravo da se stavimo u ulogu favorita i da napravimo sve da to i opravdamo”, optimistični je izbornik.

“Dvije domaće utakmice pred praznim stadionom su otegotna okolonost za reprezentaciju ali to nas neće zaustaviti na putu do našeg cilja”, poručio je Čačić i dodao:

“Vjerujem da nas to neće sputati jer ona sinergija koju su naši igrači osjetili s našim navijačima ne može izaći iz nas. To će nas i dalje nositi i vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici to i pokazati”, poručio je Čačić.

Čačić je pozdravio odluku Dinama da napravi svoj stadion i prozvao je državu zbog premalog ulaganja u sport, a igranje kvalifikacijske utakmice bez gledatelja – nazvao je velikom sramotom za Hrvatsku.

“Ovu će utakmicu gledati najmanje 30-40 milijuna Turaka, dobar dio Europe i svijeta, i to je antipropaganda za Hrvatsku. Zemlja koja ima tako velike sportaše, što smo i dokazali na Olimpijskim igrama, a i naš nogomet egzistira na visokom nivou – zavređuje puno više ulaganja države u taj naš sport. Inicijativa Dinama da napravi svoj stadion je vrijedna hvale”, zaključio je Čačić.

Utakmica s Turskom je na rasporedu u ponedjeljak 5. rujna od 20 i 45.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!